0 552 511 14 34
Sosyal Medya Hesaplarımız

ÇOCUĞUN OKUL DURUMU NASIL TAKİP EDİLMELİ?

03 Haziran 2022
864 kez görüntülendi

Contents

ÇOCUĞUN OKUL DURUMU NASIL TAKİP EDİLMELİ ?

Okul Durumu Çocuğun başarı durumunu takip etmek adına uzmanlar velilere şu tavsiyelerde bulunmaktadır:

  • OKULLA İLİŞKİ HALİNDE OLUN: Veli toplantılarına katılın. Öğretmeni ile sürekli diyalog halinde olun. Öğretmenin kurmuş olduğu bir Watsap gurubu varsa bu guruba dahil olun. Çocuklarınızı okul etkinliklerine dahil edin. Okulun kermes, eğlence, konser ve etkinliklerine katılın. Çocuğunuzun başarılı olması konusunda sınıf öğretmenleri ile diyalog içine girin. Çocuklarınızın okulda herhangi bir sorunu olup olmadığına dikkat edin. Çocuğunuz okula severek mi gidiyor? Çocuğunuz okulu sevmiyorsa nedenlerini araştırın. Okul rehber öğretmenleri ile görüşerek çocuğunuzun sorunları için destek almalısınız. Çocuğunuzun ciddi sorunları varsa uzman psikologlardan yardım alabilirsiniz.

Çocuğun Arkadaşlarını Tanımanın Önemi Nedir?

  • ARKADAŞLARINI TANIYIN: Çocuğunuzun kimlerle arkadaş olduğunu bilin. Kötü alışkanlığı olan çocuklarla çocuklarınızın arkadaşlık kurmasına izin vermeyin. Hafta sonu çocuğunuz arkadaşına ders çalışmaya gidiyorsa bunun takibini çaktırmadan yapmalısınız. Çocuklarınızın hafta içi ve hafta sonu arkadaşları ile eğitici faliyetler içine girmesine izin verin. Komşunuzun çocuğu ile birlikte akşam ödevlerini yapmasına izin verin.

Ödev Kontrolünün Önemi Nedir?

  • ÖDEV KONTROLÜ: Çocuklarınızın ödev durumunu kontrol edin. Ödevin var mı yaptın mı gibi sorular yerine ödevlerini yapıp yapmadığını açıp kontrol edin. Ödev konusunda çocuğunuza baskı yapmayın. Çocuklarınıza yardımcı olun. Ödevlerini tek başına yapabilecek düzeye gelinceye kadar çocuğunuza yardımcı olun. Ödevlerini onun adına yapmayın. Çocuğunuza doğru yolu göstermeyin. Doğru yolu bulmasını sağlayın. Aksi takdirde çocuk tembelliğe alışıp tüm ödevlerini size yaptırmak isteyecektir.
    VERİMLİ ORTAMLAR YARATIN: Evde çocuklarınız için verimli ortamlar oluşturun. Çocuğunuza ait bir odası olmalıdır. Bu odada çocuğa ait bir çalışma masası ve kitaplık bulunmalıdır. Çalışma masasında dikkat dağıtacak çocukları ders çalışmaktan alıkoyacak televizyon, bilgisayar, müzik çalar bulunmamasına dikkat edin. Çalışma odası sesten gürültüden uzak olmalıdır. Çalışma odası arada bir havalandırılmalıdır. Ortamının ısısı ders çalışmaya engel olacak şekilde çok sıcak ya da çok soğuk olmamalıdır.
  • EVDE DÜZEN KURUN: Çocuğunuzun başarılı olması evde sizin kurduğunuz düzene bağlıdır. Çocuklarınızın uyku saati ve yemek saatleri belli olmalıdır. Çocuklar her sabah hafta içi 7 de hafta içi en geç 8.30 da uyanmış olmalıdır. Çocuklar en geç 22.00 da yatağa girmiş uyumuş olmalıdır. Kahvaltı için ideal saat hafta içi 7.00 hafta sonu 9.00’dır. Öğlen yemeği 13.00 akşam yemeği içinse 18.30 ideal zamanlardır. Ders çalışma için en ideal zaman akşam 18.30 ile 20.30 arasıdır. Bu süre içinde çocuklar ödevlerini yapmalı, test çözmeli ve kitap okumalıdır. Her gün en az 2 saat ders ve ödev için kendilerine zaman ayırmalıdır. Bunu sağlamak da evde anne ve babaların görevidir. Çocuklar birçok konuda kendilerine sınır koyamazlar. Ailede çocuklara sınır koyacak olan kişiler anne ve babalardır. Çocuğa sınırsız özgürlük vermeyin. Sınırsız bilgisayar oynama ve televizyon izleme çocuğu başarısızlığa sürükleyecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?